Met de kids naar de kapper. Wordt het een regelrechte ramp of een feestje?

ZIE JE ER TEGENOP OM MET DE KIDS NAAR DE KAPPER TE GAAN ?!

Elke vader of moeder met kleine kinderen weet wat een drama een bezoekje naar de kapper KAN zijn. Maar dat hoeft niet, met deze tips ga jij en je kids straks heerlijk relaxed naar de kapper!

1. OCHTENDBEZOEK

Maak een afspraak in de ochtend of na het middagslaapje. De meeste kinderen gedragen zich nu eenmaal beter als ze goed zijn uitgerust (en geen honger hebben).

2. OVER HET BOLLETJE AAIEN

Raak je kind af en toe aan op het hoofdje. Net als bij volwassenen, neemt dit stress weg en hierdoor blijft je kind rustig zitten.Even geruststellend kriebelen doet wonderen!

3. PRETUITJE

Praat er al van tevoren over alsof het fun is, iets waar je kind naar uit kan kijken. Vertel over degene die het haar mooi gaat maken met een klein schaartje en een kam en af en toe een spraytje water. Leg alles rustig en vooral positief uit. Belangrijk is om zelf rustig te blijven en jouw angst voor een drama niet op je kind over te brengen.

4. KIES EEN ERVAREN KAPPER

Zorg dat je naar een kapper gaat met ervaring met kinderen, dat kan een wereld van verschil maken!

5. EXTRA SHIRT

Neem een extra shirt mee (niet van wol!) zodat je kind dat aan kan trekken tijdens de knipbeurt als hij of zij niet zo dol is op de cape.

6. SCHAAM JE NIET!

Schaam je niet over het gedrag van je kind in de salon. Je kapper is echt wel iets gewend! Een knipbeurt kan heel eng zijn voor kleine kinderen en de meesten groeien er overheen. Prijs je kind daarentegen en probeer hem of haar af te leiden.

7. BEREID JE VOOR

Als je een bepaald kapsel in gedachten hebt, neem dan een foto mee. Bedenk wel iets wat niet te moeilijk is, zodat het stilzitten in de stoel zo kort mogelijk hoeft te duren. Als je weet wat je wilt, duurt het bezoekje niet zo lang en kunnen jullie samen weer relaxed naar huis.